Proměna
​ Jsou nám známy dva způsoby jak se jedinec stává kočkodlakem. Buď narodit, k čemuž je potřeba aby byl kočkodlak alespoň jeden z páru a nebo jako u vlkodlaků - pokousáním. Čistokrevný kočkodlak přestává stárnout mezi 20 - 40 roky života. U proměněných se stárnutí zastavuje prakticky okamžitě.
- První proměna: Poprvé se kočkodlak přemění do druhé podoby první nov po jejich pokousání. U kočkodlačích dětí přichází první přeměna mezi sedmým a osmým rokem života. U pokousaných se tak děje následující nov.

Druhá podoba
​ Stejně jako vlkodlaci, i kočkodlaci mají dvě podoby. Kočkodlaci se mění na kočkovitou šelmu. U kočkodlaků není nijaká specifická rasa či druh, na kterou se mění (Leopard, Gepard, Irbis apod.), je to individuální. Jediné pomyslné pravidlo je, že se vždy jedná o nějakou větší, divokou kočkovitou šelmu. Nedá se moc odhadnout, na co se bude osoba měnit. Co se ale týče narozených dlaků, bývá to často ovlivněné přeměnou rodičů. Mění se během novu, mohou se ale měnit také ze své vlastní vůle a to i mimo chvíle kdy je k tomu nutí měsíc. Při novu se mění ve stejnou dobu jako vlkodlaci. Během novu jsou kočkodlaci neovladatelní a vysoce nebezpeční.

​ Schopnost
​ Jsou rychlí, mrštní a jejich těla oplývají lepší ohebností než ta naše lidská nebo jiných ras. V lidské podobě je jejich rychlost většinou kolem 38-40km/h. Nejsou moc silní - silou se vyrovnají normálnímu člověku. Regenerace je při pohybu oslabena. Rány se jim hojí, až když jsou v klidu a mohou si dát pauzu. Nehojí se jim hned, takže mají velkou nevýhodu v boji. Pokud se vám podaří kočkodlaka zranit tak se jej snažte za každou cenu udržet v pohybu. Pochopitelně mají skvělý čich, sluch a zrak je neomezuje ani po tmě. V kočičí podobě se s ostatními kočkodlaky dorozumívají myšlenkami – telepaticky. Telepatii mohou používat i mimo kočičí podobu. Kočkodlaci nemohou zemřít stářím, jsou dlouhověcí.

Cat Burglar's
​ Smečka je vedená jednou alfou. Na první pohled nevypadá jako někdo z koho by jste měli respekt.
I tak si jej před svojí smečkou vydobil a nemá problém si svoji pozici jako alfa udržet.
Smečka se vynořila prakticky odnikud a má velký počet členů.
Dle slov těch co jsme pochytali při poslední razii - Každý člen smečky je alfě nějak zavázaný a díky tomu je k němu smečka loajální ať se děje cokoli.
Jinak řečeno - pokud jej někdo zkusí vyzvat na souboj o post alfy, pravděpodobně jej vyštve smečka než stačí vůbec doříct větu. Smečku je třeba zničit dokud je slabá. V budoucnu by mohla být hrozbou.
Několikrát se nám podařilo smečku vystopovat a prakticky rozprášit. Alfa má buď více skrýší kam se přesouvá i s ostatními nebo pro něj není problém nabrat nováčky.
Jelikož ve smečce je jednoduše hlavně spodina a tvorové co nemají kam jinam jít tak většina z nich nemá možnost vydělávat. Musela se tak většina smečky uchýlit ke krádežím, přeprodávání ukradených věcí a lovu nejen v lesích - od toho odvozujeme název.
Nikdy nebyla snaha o to smečku nějak pojmenovat, když ale začali někteří ze smečky mimo vybírání kapes a drobných krádeží v obchodech vybírat i byty v panelácích nebo hotelech a bylo jim jedno že jsou to byty klidně deset pater nad zemí, začalo se o nich postupně ve městě mluvit jako o skupině kočičích zlodějů - Cat Burglar's.
Mezi nadpřirozenými a členy smečky se toho jméno uchytilo, a nakonec jej přijala i smečka samotná.
Alfa dává smečce naprosté maximum a každý člen je pro něj jako bratr. Pokud se někomu z nich něco děje tak může naprosto bez problému počítat s tím že smečka vezme místo kde se nachází útokem. Buďte opatrní.

Slabiny
​ Ubližuje jim zlato a i jeho samotný dotek na holé kůži je pálí jako čert. Svým způsobem se jim leptá kůže tam, kde se zlata dotknou. Obvykle toto doprovází celkem bolestivý řev a křeče v místě doteku - v přiměřeném množství se jedná o skvělou výslechovou taktiku.

​ Zabití​
​ Na zabití kočkodlaka není třeba nic speciálního. Díky jejich pomalé regeneraci se dají zabít stejně snadno jako člověk. Pokud ale chcete být extra, můžete použít zlaté kulky, či zlatý řetěz. Tímto vybavením ale neplýtvat, pokud se nechystáte na lov větší skupiny.

Poznámky
- Největší slabinou je zlato.
- Nesmrtelní - věkem neschází.
- Telepatie.
- Skvělý čich a sluch.
- Vidí po tmě.


Dr. Maxwell Gordon