Vznik
​ Inkvizitoři byli dříve pouze obyčejní lovci. Vše se ale změnilo dne kdy jsem se do řad lovců přidal já, Dr. Maxwell Gordon. Stojím si za tím, že nejlépe se vám budou nadpřirození lovit pokud se stanete jedním z nich. A tak jsem přestal nadpřirozené zabíjet a místo toho je začal lovit živé. Zavíral jsem je ve svém domě a dělal na nich různé pokusy, abych zjistil co se s jejich těly vlastně děje při přeměnách, a jak fungují. Začal jsem vymýšlet jak bych se mohl přeměnit sám, aniž by se stal přímo jedním z nich. Trvalo to dlouho a při pokusech přišlo o život nejen hodně nadpřirozených, ale i lovců. Viděl jsem ale, že jdu správnou cestou a nakonec se mi podařilo udělat sérum které jsem se rozhodl použít sám na sebe. Poté, co jsem tak učinil, pociťoval jsem na sobě hodně změn a nakonec zjistil, že jsem získal schopnost měnit se v dravého ptáka a slabou magickou moc. Začal jsem tohle pomalu šířit mezi ostatní lovce, a po nedlouhé době se ke mě lidé přidávali. Spolu s nejlepšími členy jsem založil organizaci "Svatou inkvizici," která začala přebírat vládu nad městy a začala ve velkém vybíjet nadpřirozené.

​ Dr. Max Gordon
​ Byl jsem normálním člověkem, který se začal o nadpřirozeno zajímat a zjišťovat o něm poté, co mi těhotnou ženu zabil upír. Do té doby jsem byl obyčejný doktor podílející se na vytváření nových léčiv. Stalo se a bohužel mi to změnilo život. Začal jsem lovit, a brzy začal zjišťovat jak to zlepšit - jak být nejlepší verze sebe sama jako lovec. A pak se to začalo dít. Testy, pokusy, léky, sadistické mučení a zjišťování informací. Přibližně 12 let jsem provozoval na nadpřirozených ta největší možná zvěrstva. Testovaný subjekt většinou nepřežije. Vím, že mě někteří přirovnávali k Mengelemu. Ale to vše jsem dělal pro dobrou věc. Pro ochranu lidí. Během těchto 12 let jsem se snažil zapisovat každý detail co jsem našel a zjistil. Z informací jsem poté sestavil Bestiář který právě čtete. Je to kniha, kterou by měl znát každý inkvizitor, a ve kterém je zaznamenána každá známá informace o rasách, co inkvizice objeví. Bestiář je pravidelně aktualizován a doplňován o nové informace.
V roce 1995 jsem založil Svatou Inkvizici, a od té doby se na plno věnuji výzkumu nadpřirozených v Loveckém sídle v Minew.

​ Svatá inkvizice
​ Svatá inkvizice začala ve městě San Hillesh, ale velice rychle se začala šířit do dalších měst a začala budovat základny různě po světě. Nejrozšířenější je v Americe, ale první základny jsou už i ve Francii, Německu i Anglii. Svatá inkvizice sice vznikla v roce 1995, ale teprve v posledních letech se k ní začalo připojovat více lidí, a tak se o ní začalo pořádně mluvit až teď. Co obnáší přihlášení se k inkvizici a jak se k ní vlastně dostanete? Inkvizitoři se často ujmou bezprizorní dětí nebo dětí, co přišly o rodiče při nehodách nebo lépe při útocích nadpřirozených. Děti poté cvičí, starají se o ně a pomalu je připravují na život lovce. Kolem 15 let věku se pak takto vychované děti připravují na průchod zkouškou a proměnou v inkvizitora, což ne každý přežije. Mimo to se můžete k inkvizici přidat i pokud jste již dospělý lovec, nebo prostě člověk, co se chce nadpřirozeným mstít za ztrátu blízkého.
Inkvizice je schopná za použití určitých látek nadpřirozenost vyléčit, ale ne vždy se to podaří.
Základna a zbraně: Útočiště inkvizice se nachází v Minew. Základna byla nedávno vypálena, a tak prošla celkem velkou modernizací. Místo staré továrny stojí zrenovovaná budova, o které si nikdo není moc jistý co je vlastně zač. Inkvizice moc dobře zná slabiny tvorů které loví, a tak k tomu má uspůsobené zbraně. Stříbrné a pozlacené náboje, stejně jako kulky s dřevěným hrotem nejsou nic zvláštního. Mimo to mají i vybavení přímo na odchyt, tedy uspávací šipky, případně sítě se stříbrnými nebo zlatými dráty pro lov dlaků a tak podobně.

​​ Proměna na inkvizitora
​ Jak bylo zmíněno, přeměnu na inkvizitora předchází výcvik a zkouška, kterou se prokážete, že opravdu máte pro inkvizici cenu. Zkouška spočívá v tom, že sami musíte najít, poznat a dovést nadpřirozeného, kterého následně před inkvizicí zabijete. Po zkoušce je poté provedena přeměna. Prvních několik dní pijete každý den připravený lektvar, který vaše tělo oslabí, poté dostanete jiný lektvar, většinou bývá z krve měňavců. Pokud přeměnu přežijete, stanete se plnoprávným členem inkvizice, získáte přeměnu v dravého ptáka, slabou magickou moc a prakticky neomezený přístup ke zbraním, či psům cvičeným přímo na stopování nadpřirozených. Není možné aby se někdo jako inkvizitor narodil. Při přeměně na inkvizitora prochází jejich tělo mutací. Gen inkvizitora není dost silný na to, aby se dítě narodilo se schopnostmi. Takoví lidé mají poté ale vyšší šance na přežití přeměny, jelikož část utočného genu už jim vlastně v žilách koluje. V genetice je tedy inkvizitor pořád braný jako člověk.
Pokud by přeměnou prošel nadpřirozený, pravděpodobně by jej to zabilo. Kdo ale proměnou projít může, jsou magiani a média. Ty však inkvizice projít nenechá, ví-li o nich. Pokud by se však stalo, že zkoušku zvládnou a změní se na inkvizitora, inkvizitorský pach jakoby zkryje pach jak média tak magiana. A takové jedince je mezi ostatními lovci těžké odhalit.

Postavení členů Inkvizice
​ Ačkoli se to může zdát jako hloupý vtip, Inkvizice používá při rozdělení členů inkvizice do týmů názvy jako Alfa, Beta, Gama a tak podobně. V rámci jednotlivých týmů je následně už řešeno postavení dalším oslovením. Např. Velitel týmu Alfa a podobně. Obecně jsou si ale v rámci jednotlivých týmů všichni rovni a snaží se spolupracovat. Jediný kdo může nějak ovlivnit činnost celého týmu je buď velitel samotné skupiny nebo člen týmu Alfa.
To, že je jedna činnost přidělená k nějakému týmu neznamená, že ji nemohou provádět i členové jiných týmů. Např. čipování nebo výslechu se může ujmout prakticky kdokoli kdo na to má kvalifikaci..
Alfa - Tým nejvýše postavených členů inkvizice nebo největších oblíbenců/objevů Maxe Gordona. On sám se do tohoto týmu řadí jako velitel.
Beta - Elitní členové s nejlepším výcvikem nebo největšími úspěchy mezi inkvizitory.
Gama - Inkvizitoři, zabývající se pouze lovem nadpřirozených - menší akce, případně doplnění počtu při těch větších.
Delta - Tým trávící většinu času na základně - výslechy, pokusy, čipování nebo odpravování již příliš zřízených testovacích subjektů.
Kappa - Doktoři, trenéři, odklízení biologického materiálu, práce kolem základny.
Zeta - Nováčci do tří let strávených jako inkvizitoři, po těchto třech letech se rozdělují dál.
Sigma - Lovci, kteří neprošli zkouškou.
Omega - Vyvrhelové, zrádci, nebo ti, co opakovaně porušili rozkazy - jednoduše odpad.


Dr. Maxwell Gordon