Andras Marx
Andras Marx

Povaha
Andras není moc důvěřivý a rád se chová v rámci mezí opatrně. Většinou se mu to ale nedaří. Párkrát něco vyvedl a dostal se na policejní stanici. Nic si z toho nedělá a své chování nijak moc nezměnil. Na první setkání nikomu nevěří nos mezi očima a většinou trvá delší dobu, než se s někým opravdu spřátelí. Ve městě má jediného, a to svého Kocoura. No, když hodně přimhouříme očko, tak i Darga. Nebojí se něco zničit nebo někomu trochu zranit, ba ho i zabít, když ho dotyčný ohrožuje nebo ho provokuje. Jen tak by z nudy nikomu neublížil, a ani ho ubližování nijak nebaví. To ale neznamená, že je nějaký dobrák, či hrdina. Když jde do tuhého, na první místo staví své známé, pak sebe, a nakonec ostatní. Takže když budete v nebezpečí, nespoléhejte se, že vám zachrání krk. Sem tam se ho zmocní solidarita a někomu pomůže, ale raději bych se na to nespoléhal. Dokáže se celkem lehce naštvat, ale výbušnou povahu nemá, s trochou snahy umí své emoce dobře schovávat. Je sarkastický a drzý, což se ještě zhorší když je pod tlakem nebo v nebezpečné situaci. Špatně rozeznává hranici toho, co se smí a co ne. Párkrát se mu to vymstilo. Má v oblibě hluboké lesy a zapadlé bary. Opravdu si v osmdesátkách oblíbil punk, což se odrazilo i v jeho chování. Je jedním z těch sousedů, co si pouští nahlas hudbu a nezajímá se o ostatní nájemníky. Pro štěstí obyvatel obýváku bývá většinou po nocích mimo dům a ráno dospává noc.

Minulost
Jeho rodná vesnice se nachází v Polsku, blízko hranic s Běloruskem. Narodil se chudému zamilovanému páru spolu se svým bratrem Danem. Matka pocházela z čarodějnické rodiny a dvojčata po ní nadání zdědila. Otec o nadpřirozenu věděl, ale sám byl člověk, a to členem tehdejší policie. Už od mala se děti učily kouzlům a matka by si mohla své žáky vychvalovat, kdyby měla komu. Na vesnici měli všichni citlivé uši a velké oči. Upalování čarodějnic sice už skončilo, ale nikdo není dost opatrný. Jednoho rána se do jejich domu dostala zpráva, že otce zabil ve výkonu práce jakýsi agresivní ožrala. Matka se kvůli dětem snažila vypadat silně, ale vnitřně trpěla. Děti přestala učit a ponořila se do knih. A jelikož byl otec tím, který je živil, tak začali ve třinácti pracovat. Matka se začala víc a víc dětem vzdalovat. O rok později vyšla při úplňku do hlubokého lesa a už nevyšla. Za dva dny našli matku v lese mrtvou. Prošli její knihy a zjistili, že se pokoušela oživit svého muže. Sbalili si nejdůležitější věci a matčiny knihy a vydali se za jejich strýcem žijícím u moře v Litvě. Dům zapálili, aby vesničané nezjistili, co se vlastně stalo rodině Marxových. Strýc nebyl tak nadaný jako matka, ale to málo, co věděl, je naučil. Ve městě bylo víc čarodějů, a tak se něco málo naučili i od nich. Dan se učení oddal, ale Andras se rád vzpouzel stejně jako ostatní šestnáctiletí mladíci. Jednoho dne se toulal po lese, když si ho vyhlídl vampír jménem Darius, který se rozhodl si s ním trochu pohrát. Zalíbila se mu však Andrasova povaha, a tak se s ním tak trochu spřátelil. Pravidelně si ho bral na různé eskapády a sem tam se z něj stala Dargova krevní banka. Jednoho dne si Andy až moc troufl a pokousal ho liškodlak. Strýc samozřejmě poznal, že se něco stalo a musel s pravdou ven. Samozřejmě se ani jednomu z jeho žijících rodinných příslušníků nelíbilo, že se bratříčkuje s vampírem a hádka vyústila až v Andrasův odchod z města. Párkrát se pokusil usadit, ale moc ho takovýto způsob života nebavil, a tak začal cestovat s Dariem. Není na něj tak fixovaný a málokdy bydlí v jednom domě. Čas plynul a nakonec přicestoval do San Hillesh společně s Dargem. Pronajal si byt dál od centra, jelikož si myslel že se tam moc dlouho nezdrží. Po dvou letech mu došlo, že asi jen tak neodjedou a trochu se usadil. Lepší bydlení se mu hledat nechtělo, protože si byt oblíbil. Dokonce si pořídil i kocoura, který mu dělá většinou společnost.
**

Vzhled
Má hubenou postavu, 170 centimetrů vysoký, váží 72 kilo a oči má šedé. Zrzavé vlasy si nechává krátké. Z jeho šatníku zavání náznak punku a nemusí světlé barvy.

Proměna
Nic zvláštního, jen klasická - trochu podvyživená - liška obecná.

FC
Oliver Hayes

Majetek
Má pronajatý menší byt v paneláku dál od centra města, který sdílí se svým kocourem Dalimilem.

0