Devon Mercier
Devon Mercier

Povaha
Devon je zásadový a ctí hodnoty. Ví jak se chovat ve společnosti, jak zalichotit nebo jak být diplomat. Je disciplinovaný a má vrozené vůdčí schopnosti. Ve většině případů si dokáže zachovat chladnou hlavu, být nad věcí, ale ani on není dokonalý. Je taky tvrdohlavý, ale dokáže dělat kompromisy nebo uznat chybu. Je věrný inkvizici a jen těžko by ho někdo přesvědčil o tom, že bojuje za špatnou věc. Není to tak, že by se honil za každým nadpřirozeným, ale rozhodně usiluje o snižování počtu nadpřirozených, obzvlášť potom těch, co se nějak provinili. V určitých věcech je to celkem snob, vzhledem ke svému původu, ale jinak není jako jeho rodina, která se stará jen o peníze a patří mezi smetánku. Abyste ho lépe poznali, rozhodně to bude chtít nějakou dobu s ním strávit a získat si jeho důvěru, jenže Devon je cílevědomí a taky dobrý lhář, obzvlášť v postoji, který má ke společnosti. Jen těžko tedy poznáte jestli konečně něco víte nebo se jen on snaží získat něco od vás.

Minulost
Jeho rodina má v inkvizici velké jméno a nejen v inkvizici, ale celkově i ve společnosti. Vzhledem k tomu, že jeho rodina také pochopitelně patří k vyšší vrstvě, mají své standardy, které by měl Devon dodržovat a taky se podle nich chovat. Bohužel je v tomhle směru tak trochu černá ovce a i když se taky zdržuje na místech s nějakou úrovní a mezi takovými lidmi, zas tak moc na tom nelpí. U inkvizice je od mala, doslova od doby co se narodil. Předtím než se mohl stát plnohodnotným inkvizitorem, lovil se svým otcem, takže zatímco ostatní inkvizitoři čelí nadpřirozenu teprve až u zkoušky, on se s nimi setkal dávno předtím. Taky spoustu věcí pochytil na večírcích a společenských akcí, kterých se musel jakožto Mercier účastnit. Po složení zkoušek a získání přeměny se začal prosazovat sám a tak trochu se odtrhl od rodiny, která s jeho počínáním nebyla moc spokojená. Potom poznal Caleba a po něm i Grace, se kterými strávil velkou část svého života a stali se z nich dobří přátelé. S Grace nakonec začal chodit a skvěle jim to klapalo, dokud ze vztahu nevyprchala veškerá jiskra. Právě v tu dobu dostal Devon rozkaz, aby se vydal do Egypta, kde se síly nadpřirozena začaly rozmáhat a inkvizice tam padla. S Grace se v dobrém rozešli a pak už o něm nikdo neslyšel, protože se s příchodem do Egypta od Kanady naprosto odpojil. Když dorazil do Egypta, byla to naprostá katastrofa. Nadpřirození byli všude a byl problém se jako inkvizitor vydat někam ven, protože ho každý poznal a po předchozí zkušenosti většina hned útočila. Nakonec se tam Devonovi podařila vybudovat základna, s pomocí dalších inkvizitorů a začali se snažit o navrácení Egyptu obyčejnému lidu. Několik dní zpátky se ale dozvěděl o situaci v Kanadě, o ztrátách na životech, které způsobily útoky na základnu. Max ho požádal aby se vrátil a převzal vedení inkvizice po Victorovi, kterého unesli a tak přiletěl zpátky.

Vzhled
Devon má vypracovanou postavu, kterou zdobí pár neprofesionálně ošetřených jizev.

Majetek
Jak už bylo zmíněno, Devon pochází z bohaté a vlivné rodiny, takže má pochopitelně dost prostředků na to, aby si obstaral cokoliv potřebuje. I přes své jmění ale momentálně žije v bytě, který byl dlouho opuštěný a aktuálně má rozbité jedno okno, místo kterého má prkna a jediné vybavení domu je spacák na zemi.

0