Petyr Gillen
Petyr Gillen

Povaha
Petyr je velice ambiciózní člověk, moc je vlastně jeho smysl života. Dělá to skrz jasné výsledky a důkazy jeho důležitosti. Vystudoval politologii, má tedy velkou znalost politiky a co má jak udělat v jaké situaci. Je velice arogantní a neoblíbený, ale je jakési nutné zlo. Je klidný v krizích a snaží se vždy najít nejlepší možnost. Člověk, kterému byste zavolali v případě politických trablí je tedy jasný. Myslí tabulkově, kdyby to bylo pro svět prospěšné, vyvraždil by klidně desetinu obyvatel. Je přezdíván "Pan Robot". Má ženu, kterou bere jako kompatibilní a jejich vztah připomíná zdaleka lásku. Jediní jeho přátelé jsou podobné povahy a jsou si vždy vzájemně prospěšní. S jeho bratrem má velice blízký vztah a je to jediný člověk, který mu dokáže rozmluvit jeho bezcitnost. Po jeho smrti se mu to v hlavě však trochu změnilo a uvědomil si, že musí sám způsobit krizi. Pomocí nadpřirozených bytostí a strachu. Není rasista, nic proti nim vlastně nemá. Ví, že neměli žádný vliv v smrti jeho bratra. Vidí však, že to je jediná cesta k jeho cíli. Imigrace, války, hladomor, to řeší každý druhý. V tomhle by však mohl vyvolat takový chaos, že by se dostal až na vrchol. Odpočinkově obdivuje umění a dělá lov jako symbol moci. Jeho život je jednoduše jednosměrný, nejdřív měl cíl být dobrým pro svého bratra. Poté zlepšit svět. A teď moc. Naštěstí pro moc nikdy nepřekročil hranici zabití, ale když jeho návrhy projdou, bude zodpovědný za mnoho mrtvých nadpřirozených.

Minulost
Narodil se v Torontu, jako syn šlechtice. Od mala byl vychováván k slušnosti a byl mu ukazován jasný řád věcí. Nacházel jiná řešení k věcem, než ostatní také od velice brzkého věku. Ve školce Na omalovánkách věci přikresloval, ne vybarvoval. Aby se dostal nahoru na prolézačku, vzal si hračky a udělal si tam schody, aby se tam dostal bez námahy. Mezi dětmi to tak růžové nebylo. Ve škole se naučil šachy, šla mu hodně matematika a rád se učil. Byl napřed, protože mu vše vysvětloval jeho starší bratr, kterého bral jako osobního hrdinu. Stal se předsedou třídy a řešil nejlépe například výskyt šikany či nedostatečnost některých studentů. Na střední psal do školního časopisu a upozorňoval na chyby školy. Zrovna ve chvíli, kdy poprvé dobrovolničil, odešel jeho bratr se svou rodinou do San Hillesh. Neměl tedy radost z úspěchu, ale spíše smutek z nemožnosti podpory jeho nejbližšího. Rozhodl se jít na kariéru politického odborníka a vystudoval na vysoké politologii. Po vystudování měl pozici poradce starostry. Peníze využíval na podporu dcery svého bratra, Esme. Pozici opustil v 26 letech, kvůli smrti své neteře. Rok strávil se svým bratrem, než mu poradil, aby zlepšil svět. To si vzal do hlavy a na druhý pokus se mu podařilo stát se senátorem. Návrhy, které prosazoval byly brutální, avšak účinné. Například mnoho lidí využívalo manželství k získání občanství, prosadil tedy zákon manželství s cizincem pouze, když mají dítě. Bylo také mnoho konfliktů mezi věřícími a adopcí párů stejného pohlaví. Prosadil tedy zákon povinnosti dotazníku o atheismu pro adopci stejným pohlavím. Jeho činy byly brutální a bezcitné, ale věci se uklidnili. Proto byl také následně zvolen poslancem. Od té doby tam je a nějak mu to vyhovovalo, měl pocit, že jeho vliv byl dostatečný, aby mohl věci změnit. Také si vzal jinou poslankyni. Před rokem se vše změnilo. Jeho bratr na výročí smrti své dcery, udělal s manželkou sebevraždu. Od té doby je jeho cíl pouze moc. Uvědomil si totiž, že je to jediné při čem může už cítit dobré pocity. Jelikož ve světě byly pouze známé problémy, zaměřil se na jakési skryté. Na nadpřirozené. Mluvil o rostoucí církvi nadpřirozených, že dělají, že "jsou nám rovní". O nejvyšší míře kriminálnosti ve městě, kde je jejich největší míra. O nutnosti inkvizitorů, že by se měli vládou finančně podporovat. Návrh byl však odmítnut. Mluvil o hrdinství místních policistů, a že by měli mít větší platy. Měl jakési kontakty a zařídil například útok na KSPV. Před měsícem se odstěhoval do San Hillesh, aby měl podklady k zřízení ministerstva proti nadpřirozeným.

Vzhled
Má našedlé vlasy, každým rokem více. Má je ve tvaru jakési vlny. Má zelené oči. Jeho obličej působí vždy vychytrale. Má bradku a knírek. Nosí vždy oblek.

FC
Aidan Gillen

Majetek
Bydlí v budově starosty, aby s ním byl v blízkém kontaktu. Má mnoho peněz, obleky, vzácné obrazy a lovecké zbraně. Sídlo v Torontu.

Dodatek
Je strýc postavy Esme(ducha).

0