Rowan Zero
Rowan Zero

Povaha
Rowan je takový lišák samotář. S nikým moc žádné vztahy nenavazuje a vlastně je celkem zvyklý být a trávit čas sám. Je to spíš takový kliďas, svými problémy se příliš neobírá, i když si stejně občas neodpustí nějakou sarkastickou či drzou poznámku. Taky by se dalo k tomu říci, že si prostě nenechá v případě nouze kakat na hlavu, takzvaně řečeno. Je to i vcelku ochranářský typ. Přátelům by vždy pomohl či by pro ně udělal v podstatě cokoli. Jenže žádné už nemá, takže tato vlastnost zatím dřímá někde uvnitř něj. Také je odvážný, vrhne se do všelijakého risku, ničeho se nebojí – aspoň to říká, doopravdy má klaustrofobii. Na druhou stranu se může zdát občas sobecký. Prostě co je jeho, to je jeho, nehodlá se dělit. No o jídlo se klidně podělí, pokud ho má dostatek. Taky občas nekouká na druhé, jedná bezohledně. Plně si neuvědomuje, že může někoho svými slovy si činy ranit, byť to nebyl zprve jeho úmysl. Dále, co by se o něm dalo říct je fakt, že je trpělivý. Ano, mohl by rozdat trpělivost klidně celému světu a pořád by mu zůstalo dost. Také je samostatný, o vše se snaží postarat sám a nevolat si hned někoho na pomoc. Ono upřímně, ani to moc neumí. A hlavně by si připadám dost blbě – není ani zvědavý na nějaké případné poznámky. Radši má noc, než den, protože kvůli jeho vadě je na slunce dost háklivý. Ale pokud ve dne nesvítí to zatracené slunce, nestěžuje si. Zajímá ho fauna všeho druhu, možná proto, že o ní už dost načetl – ale o knihomola nejde, nikdy ho čtení nebavilo, četl jen z nudy. No to, co ho baví, je například plavání nebo běh.

Minulost
Rowan Zero se jako liškodlak nenarodil. Narodil se jednomu páru, akorát u nich dlouho nepobyl. Zabalili ho do deky a odložili plačícího před dveře jedné neznámé budovy. Ta budova se ukázala jako dětský domov. Ale ani tam to neměl příliš jednoduché. Kvůli svému albinismu byl častokrát odstrkován, svůj čas trávil osamotě na dvoře anebo si četl knihy různého druhu v místní knihovně. I když upřímně ho čtení nikdy nezačalo bavit. Jen se strašně nudil a nedokázal se dívat, jak si ostatní hráli a bavili se, smáli se, nechtěl jen sedět někde v rohu a propalovat je pohledem. Zůstal tam až téměř do dospělosti. Nikdo nikdy o něj neprojevil sebemenší zájem, nebo o tom aspoň nevěděl. Kousek před jeho osmnáctinami utekl. V noci se protáhl oknem a skočil na zem – měl pokoj v prvním patře, takže neměl zas tak tvrdý pád i když mu ani tak nezbývalo daleko, aby si něco zlomil. Přelezl plot, co ohraničoval budovu i celý areál a zmizel v ulicích. Akorát tam se cítil příliš na očích a nezbývalo moc času, než ho začnou hledat. Takže se vydal do nejbližšího lesa, s úmyslem se tam aspoň na chvíli schovat. A tam ho právě pokousali. Spíše omylem, šlo ještě o dítě liškodlaka, které se chtělo spíše jen pobavit, než aby si uvědomovalo, co způsobilo. Než dorazili další z nějaké skupiny, bylo už pozdě. Za pár chvil začne proměna. Stihli ho dovést na jejich dobře skrytý pozemek právě včas. Už to začalo. Řekněme, horší bolest nikdy nezažil. A že už se málem zmrzačil kolikrát. Cítil každou kost, každou buňku svého těla. Cítil každý pohyb jeho kostí i svalů. Po třech hodinách jeho proměna skončila. Stál teď na čtyřech, jako albín lišák. A jemu nezbývalo nic jiného, než se přidat mezi ty ostatní liškodlaky, co mu to způsobili a zároveň to pak napravili a pomohli mu. No a hlavně, nabídli mu to, co nikdy nikdo. Domov. Akorát po smrti vůdce se skupina spíše rozpadla. Zavládl tam zmatek a spory, také boje o to, kdo bude nástupce. A Rowan nechtěl být toho součástí. Rozhodl se odejít a přijít o svůj jediný domov. Šel dál, procházel městy, nocoval v různých hotelech a před všemi tajil, čím se stal a čím byl.

Vzhled
Rowan je vyšší (cca 1,75 cm) a štíhlé postavy. Má i trochu vytvarované svaly. Na sobě nosí obvykle tmavé mikiny, pod nimi košile, ale pokud se nikam nechystá, nějaké vytahané staré triko mu stačí. Na nohy většinou navleče nějaké tepláky, jen výjimečně by si vzal rifle. A hlavní fakt, který by se měl zmínit je, že jde o albína. Takže jeho kůže působí, jako by byl průhledný, bílé vlasy nejsou barva a modravé oči s červeným kroužkem u zorničky nejsou čočky.

Proměna
Klasický albín lišák. Bílá srst, modravé oči s červeným kroužkem kolem zorniček.

Majetek
Batoh s náhradním oblečením a dalšími nějakými základními potřebami, boty, velký nůž i malý nožík, peněženka s nějakými doklady a peněžním obnosem.

0