Marius Oswald Limognory
Marius Oswald Limognory

Povaha
Bývalý patriarcha rodiny Limognory. Jeho oddanost k rodině je téměř bezmezná, přesto ale železná. Často se u něj dostávají do konfliktu city a touha udržet jméno rodiny čisté, jelikož jeho původ je to nejdražší co si od dětství udržel. K většině lidí se chová slušně, i když má občas bradu až příliš nahoru. Je klidný, rozzuří se jen málokdy a i tehdy není jeho vztek velký. Též je i odměřený, chladný. Snaží se většinu času vystupovat elegantně. Od jemných pohybů po sametový hlas a vybranou mluvu. Když jej potkáte poprvé, zdá se jako otevřený, vlídný člověk, kterým i je. K těm co si to zaslouží, samozřejmě. K synovi má zvláštní pouto. Jelikož vyrůstal v době, kdy muselo mít dítě k otci veškerou pokoru, neví zcela jak rodičovskou lásku ukazovat, proto se k němu snaží chovat jako ke starému příteli. Jeho rozhodnutí stát se zdravotním bratrem zcela nechápe ale respektuje ho. Chápe že se doba mění, i když to nemusí zrovna znamenat že se mu to líbí. Elektroniku nemusí. Mobilní telefon má, ale čistě ke komunikaci, vyjímečně pro vyhledávání informací. Je kuřák.

Minulost
Marius byl vychován na panství vznešené rodiny Limognory na jihu Francie. Během dětství jej potkalo mnoho radostí, mnoho tragédií. Těžko říct kterých bylo více. Když vzplála revoluce a každý oblečený v drahých látkách byl dotáhlý na popraviště nebo dokonce zamordovaný v jeho vlastní ložnici, musela rodina uprchnout do nového světa. Ne každému se podařilo uprchnout a ne každý přežil útěk a nový život, tolik rozdílný od komfortu, který znali celý život. Jednou z mnoha ztrát byla Mariova první manželka. Hrdost a odhodlání je ale neopustilo. Zbylá rodina vzala co měla a založili palírnu whiskey, první v širokém okolí. Rodina na čas ztratila veškeré finance a žila o starém chlebu, vodě a těch pár věcem co našli v přírodě. Risk ale přinesl své ovoce, byznys začal vzkvétat a přežil i rodící se konkurenci. Nyní má hlavní palírna sídlo v lesech v blízkosti San Hillesh. Pokusili se několikrát rozvést sílu do dalších zemí. Neúspěšně, zůstali u vývozu. Touto dobou ale potkal v Londýně Marius matku svého jediného syna. Nebyl to jeho první nezávazný vztah, ale jako první vynesl i dítě. Marius měl k dítěti emoční vztah, ale na jeho výchově se přímo nepodílel. Sponzoroval matku, zajímal se jak se synovi vede, ale přímo jej nepoznal až dokud nebyl Val dospělý. Představil jej zbytku rodiny a začal projevovat pokusy o sblížení. Krátce po 300 roce začal stárnout. Musel najít někoho, komu odkázat své jmění až nadejde jeho čas. Valerián byl jasnou volbou. To ale znamenalo udržet v rodu ušlechtilou krev. Ať se to synovi líbilo nebo ne, aby jednou zdědil otcovu firmu, musel si vzít někoho s pozlaceným rodokmenem. Už u Vala bylo dědičné právo vybojováno. Skrze obchodní vztahy a rodinné přátelství domluvil Valovi tehdy malou Amethyst.

Vzhled
Marius je o něco málo menší než jeho syn, 188 cm. Je hubené postavy, snaží se zůstat v pokročilém věku fit, jak jen to tedy jde bez osobního trenéra a posilky. Oči má světlé, šedé, kdysi hnědé vlasy má teď stříbrné. Obléká se do slušného oblečení, nosí ale i jiné oblečení než jen obleky a košile. Většinou ho doprovází kolínská s podtónem máty.

Proměna
Liška stříbrná

FC
Ben Desombre

Majetek
Villa v lepší čtvrti San Hillesh a domek u útesů v Marawlu. Vlastní motorku, většinou se ale nechává vozit svým šoférem. V bance a ve hmatatelných financí má několik set tisíc kanadských dolarů. Též je na něj psána rodinná hrobka.

0