Erzsebet Szilagyi
Erzsebet Szilagyi

Povaha
Ráda by byla mezi lidmi, ale velice těžko navazuje nějaké kontakty. Snaží se být přátelská, ale skoro nikdy se nesetká s pozitivním přístupem od druhé strany. Mimo svojí domovinu je toto ještě horší, občané ji sice tolerují, ale je těžké se seznamovat. Když je něco napsané anglicky tak tomu rozumí, ale když na ní mluví, nemá vůbec šanci. Je velice nedůvěřivá a skeptická. Většinou někde tiše sedí o samotě a čte si. Je velice chytrá, má logické uvažování a dobrou paměť. Proto je taky dobrým studentem a v předmětech jako třeba matematika exceluje, naopak ji moc nejde hudebka. Rychle se učí a nové věci pochopí velmi rychle. Leč by se to zrovna do ní neřeklo, je velmi samostatná. je to hlavně proto že nechce být na nikom závislá. Bojí se, že ji ty dotyčné osoby dřív nebo později zradí. V podstatě nevěří ani vlastní rodině a přátel má velice pomálu. Všechny své problémy drží v sobě, né že by se z toho nechtěla vykecat, ale ani se nemá komu svěřit. Občas toho je ní tolik že má pocit že se sesype. Ač se navenek jeví furt stejně, vevnitř se postupně bortí jak hrad z písku.

Minulost
Erša se narodila v Budapešti, hned od narození bylo jasné, že to nebude normální dítě. Narodila se předčasně a doktoři ji nedávali moc šancí. Bylo s tím spjato spoustu problémů a ještě se k tomu přidali i genetické potíže. Nejvíce to odnesla nervová soustava. Krom toho jak byla křehká si rodiče prvně všimli jejího strachu ze světla, později se k tomu přidal i problém se sluchem. Když byla ve věku kdy mohli doktoři dělat vyšetření seznam nedostatků rapidně narůstal. Vlivem problému s vývojem mozku byla téměř hluchá, od narození slyší pouze na levé ucho a to velmi špatně. Zrak byl také zasažen doktoři zjistili že trpí světloplachostí a je barvoslepá, konkrétně protanomalie, takže červenou vidí jen částečně a nerozezná některé odstíny barev. Vlivem hormonální poruchy taky začala rychle růst, vždy byla největší ze třídy. To si vybralo svou daň, její tělo nebylo připraveno na takový růst a Erše to způsobilo potíže. Nejvíce to odnesly klouby, už od malička trpí bolestmi kloubů a omezuje ji to na pohybu. Další problém byl její zvýšený práh bolesti, leč mohlo znít cool necítit bolest, nebo ji cítít méně, bylo to velice nepraktické, často si všimla toho, že si udělal zranění, později a to vedlo k horším následkům. I přes tyto patálie se rodiče rozhodli že jí budou vychovávat naprosto normálně. Chodila na normální školu kde měla asistenta a jelikož byla bystrá tak to zvládala. Občas byla pro spolužáky terčem posměchu a šikany, vřelé pomoci se jí nedostálo ani od rodiny. Ani vlastní rodiče ji neměli moc rádi, nechtěli dítě krypla. Když ji bylo 12 dostala se do rvačky se spolužáky, a v tu dobu se to stalo, ani nevěděla co se stalo, ale najednou se ocitla o několik metrů mimo - v bezpečí. Objevila svoji schopnost, naneštěstí to zezačátku neuměla ovládat a stalo se ji pár "nehod", kdy omylem použila teleportaci a někdo ji viděl. Později trénovala a objevovala hranice svých schopností. Došlo jí, že by toto nikdo vědět neměl, ale kvůli nehodám a jejímu tělu si na lidé začali ukazovat prstem. Začala pátrat a našla pár lidí s podobným příběhem, pomocí ezostránek zabředla v příbězích o upírech, kouzelnících a nadlidech. Také se dočetla o jedné oblasti v Kanadě o které se mluví jako o hnízdu všech těchto bytostí. Jelikož ji doma nic nedrželo rozhodla se dostat do Kanady. Zrovna končila základní školu, a tak zausilovala o přijetí na školu v Kanadě. Známky měla dobré, psanou Angličtinu ovládala taky dobře, takže ji přijali. Bohužel školné a další náklady stály dost peněz, a tak si musela trochu přivydělat krádežemi pomocí své schopnosti. Vyřídila si papíry a zaplatila výdaje, rodiče ji nechali jít jelikož se ji stejně chtěli zbavit. Erša v létě oslavila 16. narozeniny a měsíc na to se stěhovala do San Hilles na místní střední školu. Zařídila si pokoj na koleji a nějaké základní věci. Začátek byl sice těžký, ale lidé tu byli chápavější, takže se jakš takš uchytila a už má půlku školního roku za sebou.

Vzhled
Je vysoká přesně 194 cm, má poměrně hubenou postavu, což ještě podtrhuje její výšku. Má kaštanově hnědé vlasy spadají kousek pod ramena. Má velice světlou kůži a pihy na obličeji. Velmi často nosí svoje zatmavené brýle s filtry. V levém uchu má naslouchátko

Majetek
Pouze pár kusů oblečení, osobní věci a lovecký nůž, vše uložené ve skříni v bytu na koleji.

Magie
Dokáže se teleportovat, ale jen pouze na malou vzdálenost, jak daleko přesně neví, ale čím víc se na to soustředí, tím dál dosáhne, nejdál se však dostala 38 metrů od místa kde stála. To se ale musí opravdu hodně soustředit, běžně dosáhne maximálně 15 metrů. Nemusí však znát místo kam se teleportuje, v podstatě si dokáže naskenovat okolí a zjistit si tak kam že se to portuje, ale i toto vyžaduje soustředění a je to závislé na vzdálenosti. dál jak 10 metrů je nebezpečné se teleportovat někam kde ještě nikdy nebyla. Ani počet přenosů není nekonečný, nejvíckrát se ji podařilo se přesunout 5x za sebou.

1