Felix Newman
Felix Newman

Povaha
Felix se štítí pouze dvou věcí a to slunce a ostatních bytostí. Většinu dne a značnou část noci stráví zamčen ve své temné kobce spánkem nebo u počítače. Ven vychází kolem půlnoci. Venku se ostatním vyhýbá, i každodenní nákup v sámošce a interakce s prodavačem ho stojí spoustu sil. Schválně chodí do obchodu až na druhé straně města, cestou vyhlíží příležitosti. Ať už si třeba přilepšit kapsářstvím, nebo se příležitostně porvat s opilci nebo vandaly, a nebo když je velký hlad tak se i nakrmit. Leč se ostatních štítí, chová k nim empatii a všem přeje poklidný život. Vlastně pokaždé když dojde na krmení zmítají ho výčitky, a o tom víc, když zjistí, že jeho oběť nebyl pouhý člověk. O nadpřirozené síly se nikdy nezajímal, vlastně ho ani nezajímá, co je zač, považuje se za prokletého, odpor ke světlu bere jako obyčejnou lidskou fobii, a žízeň po krvi za jakousi zvrácenou úchylku. Baví se sledováním filmů hraním her, žádný žánr mu není cizí a to i kvůli tomu že zásoba filmů a her pomalu dochází. Jeho smysl pro humor je velice prazvláštní, možná by se dalo i říct, že smysl pro humor nemá. Pokud se s ním náhodou budete bavit, třeba jen na internetu, budete mít potíž poznat, zda mluví vážně či nikoliv jeho vtipy jsou sarkastické, velmi černé a často až morbidní a nechutné. jeho nejsilnější schopností je to že si většinu lidí znepřátelí během prvních 5 minut rozhovoru. proto taky nemá žádné přátele ani blízké.

Minulost
O své minulosti toho sám neví moc a o to méně z toho je známo komukoliv jinému. Každopádně samotné jeho početí, a to že se stal vampírem byla nehoda. Neplánovaný výsledek nepodařeného pokusu a tak ho viděl i otec, který ho okamžitě zavrhl. Nebýt matky která projevila aspoň kapku soucitu by jistě umřel. Že se o něj starala se asi říct nedá, spíše ho držela při životu dokud nebyl schopen obstarat si potravu sám. Felix byl tudíž už od narození zvyklý na nesnesitelný hlad a často se dostal až na hranici vyhladovění. Většinu dětství a dospívání strávil v temných špinavých ulicích města a živil se žebráním. ve shánění potravy nebyl moc úspěšný, leč se snažil, napil se zřídka kdy a nejedenou dostal pěknou nakládačku. Ze žebrání později přešel ke kapsářství, kde se mu velice dařilo. Dokonce tak moc že si v 18 letech mohl dovolit nájem bytu v suterénu, ze kterého si vytvořil svojí temnou kobku. Rok na to si koupil počítač a objevil svůj talent při tvorbě grafik. Nyní se živý jako grafický designer, přivydělává si hraním turnajů v počítačových hrách a občas si od kolemjdoucích na ulici půjčí peněženku nebo hodinky.

Vzhled
Felix je vysoký něco kolem 180 cm, je vyzáblý a má šlachovitou postavu. Na obličeji vyčnívá velký křivý nos, zdeformovaný početnými bitkami. Na zápěstích má mnoho jizev svědčící o jeho sebevražedných tendencích. Má zelené oči, velmi bledou pleť a hnědé neupravené vlasy spadající na ramena. Vždy na sobě má černé / tmavě modré jeany, černou mikinu a černé sluneční brýle, tento ohoz občas doplní červenou kšiltovokou s vlajkou Kanady

Majetek
Žije v pronajatém bytu v suterénu, v něm má nadupaný počítač, základní nábytek a spotřebiče, pár kusů oblečení. Druhá nejcennější věc co vlastní je dvouhlavňová brokovnice kterou má ukrytou pod postelí.

Dodatek
Většinu času tráví v temnotě kde jediným světlem je světlo monitorů. Díky hladovění má většinu schopností otupěných, včetně regenerace, která je u něho na poměry vampírů velice slabá. Jediné co se mu povedlo zachovat jsou zbystřené smysly, díky čemuž získává výhodu při hraní her a drtí soupeře na turnajích. Jinak se Felix jeví jako naprosto bezvýznamný podivín.

0