Mori Ryleigh Desvaux
Mori Ryleigh Desvaux

Povaha
Mori je příjemná, inteligentní žena. Od mala na ní bylo vidět, že bude premiantkou třídy. Dostala nálepku gifted kid a přeskočila i třídu. I přes burn out na konci střední si bystrou mysl a inteligenci udržela dodnes. Učení ale nebyla vždy její hlavní prioritou, spíš měla dobrou paměť a štěstí. Na základní škole byla její největší záliba mytologie. Jakákoliv. Od řecké, přes jihoamerickou po středoafrickou. Mytologie ji přivedla k lásce k všemožným cryptidům jako jsou mothman, nightwalkers a trochu i UFO. Nikdy však nevěřila v duchy. V posmrtný život věří, ale nemyslí si, že by komunikovali s naším světem. K čarodějnicím má úctu, když ale řeknou, že komunikují s oním světem, je všechna úcta pryč. Používá na všechno logické myšlení a je bystrá, ale pro zábavu přivře logice oko. Je sice šprt, ale i showman. Ráda a lehce zabaví lidi, což se ji hodí jak v učení, tak i youtuberské branži. Mimo klasických vyšetřovacích, duchařských videí mluví o kryptidech a příšerách. Má i vlastní kanál, kde hledá historické podobnosti a souvislosti pravěkých civilizací, jejich démonů, božstev a též i předem zmíněných kryptidů.

Minulost
Když se Mori narodila, měla jen malou šanci na přežití. Byla třetím dítětem nešťastných rodičů. Dvě předchozí děti se narodila již mrtvá. I Mori byla po narození z poloviny mrtvá. Měla nebezpečnou podváhu a rodiče pomalu začali ztrácet naděje. Možná nadpřirozenou silou, možná čistě silami doktorů přežila první dny a pravděpodobně i bez komplikací. Rodiče i doktoři to považovali za zázrak. Což ji také vštěpovali celé dětství. Toto přijala, i když ne takovým způsobem, jak by to rodiče chtěli. Věřila v zásah nadpřirozené síly, ale ne té křesťanské. Jaká to přesně byla? Tím si nebyla jistá. Boha katolíků zavrhla kvůli přesvědčení rasistických obyvatel jejího města, že by nikoho jako je ona, bůh nezachraňoval. Tak svého spasitele hledala všude, u pohanů, u démonů, podivných kultů. A tím se zrodila její záliba nadpřirozenu a z části okultismu. I když má na věc pohled vědecký, je do něj hluboce ponořená. Znalosti o sasquatchovi a Loch nesské příšeře by ji však neuživilo, a tak šla na nejbližší užitečný předmět. Literaturu a dějepis. Studia ji šla dobře, dokonce i dostala stipendium a tak ulehčila rodičům i sobě s náklady. Během studií se ve městě se stala obětí katastrofy, díky které se seznámila s jejími přáteli, se kterýma se později proslavila. K tomu byla ale ještě dlouhá cesta. Na čas se odloučili a šli si po svém. Jeden z jejich přátel ji jednoho dne kontaktoval, že založil YouTube kanál a požádal ji, jestli by se nepřidala. V té době měla Mori již práci profesorky na střední škole. Ale řekla si že to pro legraci zkusí. Co se ale nestalo, kanál se stal slavným a dostali i vlastní pořad v televizi. Když její studenti začali nosit merch s její show, věděla že je zle. V práci však zůstala. Výpověď podala až když se dozvěděla o San Hillesh. Sbalila si věci, prodala nemovitý majetek a přestěhovala s kamarády do zapadlého kanadského města do ještě zapadlejšího domu.

Vzhled
Mori je na dívku vysoká, 185 cm. Tato výška není pro lidi s podobnými kořeny zvláštní, v Jižním Sudanu je pro národ Dinků průměrná. Hubená postava ji přidává pár centimetrů. Obléká se aby si jí každý všiml ale stále byla upravená. Styl není ani výhradně mužský či ženský, ale křivky pod oblečením uvidíte. Nebrání se jakékoliv barvě, jen nesmí být přímo neonová. Potrpí si i na střídmý make-up.

FC
Anok Yai

Majetek
Nedávno si koupili s přáteli menší domek, ve kterém prý straší. Má mazlíčky žáby jménem Augusts, Hequet, Sani a Afrodita. V pokoji má velkou polici s knihami, svitky a několika externími úložišti dat.

0