Dahlea Rafyelle K'lani
Dahlea Rafyelle K'lani

Povaha
Dahlea je velice přátelská i přesto, že si ještě nenašla nikoho, koho by za opravdového přítele považovala a tak jí nejspíš většinu času uvidíte o samotě. Není to tak, že by neměla zájem nebo by nemělo zájem její okolí, spíš na to tak nějak neměla čas a vždy, když už se něco rýsovalo, se rozhodla jít o dům dál, což většina lidí podstoupit, společně s ní, nechtěla. Navíc se našlo jen málo takových, kteří by nepřišli jen pro pomoc. S lidmi a celkově okolím si snaží udržovat zejména kladné vztahy a docela jí to vychází, nemá ráda zbytečné hádky nebo násilý, které ve výsledku stejně nikam nevedou. Avšak jakmile jde do tuhého, i ona dokáže zajít do extrémů a díky tomu jakou sílu vlastně má, to častokrát nekončí zrovna dobře. Svou sílu ale používá zejména pro obranu než pro útok. Je to poměrně chytrá dívka a moc věcí jí neunikne. Lži na ní téměř nefungují, neboť je ona sama ve lsti dobrá a výhružky na ní neplatí už vůbec. Už od mala chtěla pomáhat lidem, starala se o ostatní víc než o sebe a proto se rozhodla, že bude ostatním pomáhat, než jim škodit, jako to dělají například lovci a inkvizitoři, a to bez ohledu na to, kdo nebo co to vlastně je. Jelikož je dost zvědavá a má ráda dobrodružství, neváhá a chytá se každé příležitosti něco zažít nebo vyzkoušet. Sem tam to vede až k neopatrnosti, ale vzhledem k její síle se z toho vždy nějakým způsobem dostane.

Minulost
Lea většinu svého života strávila na cestách. Se svou rodinou, která neměla o peníze zrovna nouzi, cestovala tak nějak všude možně. Navštívila například Hawai, Aljašku, Island, Norsko a i třeba Austrálii nebo Čínu. Dalo by se říct, že byla všude a při poznávání světa taky poznávala svou rasu. Chvíli jí učili rodiče, než přišla řada na akademii. Tam strávila pár let, které byly nezbytně potřebné k plnému chápání a ovládnutí svých schopností a pak byla zase fuč, zkrátka jí nebavilo být jen na jednom místě. Měla chuť objevovat, cestovat a tak neváhala a šla do toho po hlavě. V jejích 20 letech se stala kočkodlakem. Nebylo to dobrovolně, ale nakonec zjistila, že je to vlastně skvělí pocit a že jí dlouhověkost otevře spoustu dalších dveří. Od cestování a všeho chaosu, který jí tolik bavil a který jí tolik vyhovoval, upustila teprve několik desítek let zpátky a začala studovat medicínu ve všech směrech ve kterých jen mohla. Pak přešla na praxi a hodně času trávila s mistry v jejich oboru, aby pochytila co nejvíce užitečného. Asi před dvaceti lety se dostala do městečka jménem San Hillesh a začala tam působit jako doktor pro nadpřirozené, kterým většina lidských doktorů v nemocnicích spíš ubližuje než pomáhá. Jejím pracovištěm je jak její dům, tak i nemocnice. Kdykoliv se tedy objeví nějaký nadpřirozený v nouzi, neváhá si ho vzít na starosti. Když začínala, bylo to dost pomalé, vzhledem k tomu, že o ní nikdo nevěděl. Po nějaké době se k ní sem tam někdo dostal a zaklepal na dveře celý od krve, nebo jen pro nějaké bylinky a podobně. Během roku se mezi nadpřirozenými rozkřiklo co Dahlea dělá a teď už má v tomhle městě nějakou tu reputaci, takže o ní ví téměř každý. Možná ji neznají jménem nebo neví jak vypadá, ale minimálně číslo nebo kde bydlí ví snad většina.

Vzhled
Je vysoká 165cm a váží 50kg. https://i.pinimg.com/564x/c9/d5/9d/c9d59dfbc8c295c29660c6e5ab090b2a.jpg

Proměna
Její přeměna je rys kanadský, díky čemuž krásně zapadá do kanadské přírody. Její srst je hustá a jemná, stříbrné barvy se sem tam náznaky rezavé až červené. Právě i díky její srsti jí chlad a sníh nedělají vůbec žádný problém a vydrží i poměrně extrémní zimu. https://www.readersdigest.ca/wp-content/uploads/2020/01/canada-lynx-pouncing-winter.jpg

Majetek
Dahlea má domek v lese, jen kousek od města. Má ráda klid, ale zase nechtěla být příliš daleko od civilizace. Má pár knih ohledně magie, které má pečlivě schované, taky v jejím domě najdete spoustu magických předmětů, bylinek nebo lektvarů.

0